Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Εφήβων

Ένα παιδί μπορεί να χρειαστεί ψυχοθεραπεία γιατί παρουσιάζει δυσκολία προσαρμογής στο σχολείο, άγχος αποχωρισμού, διάσπαση προσοχής, δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις, επιθετικότητα, αδελφική ζήλεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος, αλλαγή στη συμπεριφορά μετά από ένα διαζύγιο κ.ά.

Η ψυχοθεραπεία έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να εκφράσουν και να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, ώστε να γίνουν πάλι χαρούμενα και λειτουργικά. περισσότερα…

Θεραπείες Εφήβων

Η εφηβεία αποτελεί μια δύσκολη περίοδο μετάβασης. Διακρίνεται από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως οι ραγδαίες αλλαγές στο σώμα, οι σχέσεις μεταξύ συνομηλίκων, η επιλογή επαγγέλματος, το σχολείο και οι εξετάσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συναισθήματα μοναξιάς, απότομες αλλαγές στη διάθεση, αισθήματα βίας ή έντασης, ντροπή.

Μέσα από μια ατομική ψυχοθεραπεία οι έφηβοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους και να μιλήσουν ανοιχτά με έναν ενήλικα εμπιστοσύνης.

Μερικές φορές ενδείκνυται οι έφηβοι να συμμετέχουν σε ομαδικές συνεδρίες που ενισχύουν την κοινωνικοποίηση. Ο συντονιστής εμπεριέχει τα άγχη τους και τους βοηθά να διαχειριστούν τις αλλαγές της ζωής. περισσότερα…

Συνεδρίες με παιδιά  πραγματοποιεί η Χαρά Σφέτσα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.