Βιογραφικό Ήρας Λαμπίρη

Η Ήρα Λαμπίρη είναι κλινική ψυχολόγος, ειδικευμένη στην παιδοψυχολογία και στην εικαστική ψυχοθεραπεία και εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. Σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο πανεπιστήμιο ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε σεμινάρια συστημικής ψυχοθεραπείας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Παρίσι (Université Paris VII Denis Diderot), με τρία μεταπτυχιακά ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης στην κλινική ψυχολογία (DESS Psychologie Clinique et Pathologique), την ψυχαναλυτική ανθρωπολογία και κλινική πρακτική του σώματος (DEA Anthropologie Psychanalytique et Pratiques Cliniques du Corps) και την ψυχοθεραπεία μέσω τέχνης (Diplôme Universitaire Art et Médiations Thérapeutiques). Ταυτόχρονα, εκπαιδεύτηκε στο ψυχαναλυτικό ψυχόδραμα υπό την εποπτεία μέλους της S.P.P (Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Παρισίων). Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου αναγνωρισμένη από το ελληνικό και το γαλλικό κράτος.

Συνεχίζει την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε επιστημονικά συνέδρια, είναι συνεχώς υπό εποπτεία ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης και εμπλουτίζει τις γνώσεις της μέσα από τα σεμινάρια των ψυχαναλυτικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Κλινική εμπειρία

Κατά τη διάρκεια της πενταετούς παραμονής της στο Παρίσι εργάστηκε σε διάφορες δομές ψυχικής υγείας ως κλινική ψυχολόγος αλλά και ως εικαστική θεραπεύτρια. Πραγματοποίησε ομάδες εικαστικής θεραπείας με παιδιά με αυτισμό και με παιδιά με ψύχωση, ομάδες χοροθεραπείας αυτιστικών και ψυχωσικών ενηλίκων, ψυχοθεραπείες παιδιών με συναισθηματικά προβλήματα, συμβουλευτική γονέων, συναισθηματική υποστήριξη εφήβων και παιδιών που έχουν υποστεί βία.

Από τον Σεπτέμβριο του 2008 ζει στην Αθήνα και εργάζεται σαν κλινική ψυχολόγος. Παρακολούθησε κάποια περιστατικά στο Κέντρο Ημέρας Διατροφικών Διαταραχών «Ανάσα», ενώ συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας, με το Παιδικό Εργαστήρι και με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων στην Καλλιθέα.

Οι ψυχοθεραπείες που πραγματοποιεί στο Εν Δυνάμει αφορούν:

  •  ενήλικες με ποικίλα αιτήματα για θεραπεία (άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, διατροφικές διαταραχές, πένθος, θυμός, αβεβαιότητα, διαζύγιο, μεγάλες αλλαγές στη ζωή κ.α)
  • γονείς που έχουν ανησυχίες ή και απορίες όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών τους

Παράλληλα, πραγματοποιεί κλασσική ψυχανάλυση σε ενήλικες που το επιθυμούν.

iralampiri@endynamei.gr

Ira Lampiri

Τα σχόλια έχουν κλείσει.