Θεραπεία Ζεύγους

Η Θεραπεία Ζεύγους είναι μια ευκαιρία να βελτιωθεί η επικοινωνία ανάμεσα στους συντρόφους και να νιώσουν ότι κάποιος τρίτος πραγματικά καταλαβαίνει τι συμβαίνει μεταξύ τους. Να σκεφτούν γιατί είναι μαζί, να προσδιορίσουν ξανά τη σχέση τους, να αναγνωρίσουν τις ανάγκες τους και να αναζητήσουν τρόπους να απολαμβάνουν την κοινή τους ζωή, παρέχοντας στα παιδιά τους, αν υπάρχουν, ένα σταθερότερο περιβάλλον. Έτσι, μπορεί να γίνει μια νέα αρχή, απαλλαγμένη από εντάσεις και θυμό.

Πολλές φορές η ζωή στη σχέση ή στο γάμο αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση. Οι ιστορίες που έχουμε πίσω μας, οι διαφορετικοί χαρακτήρες, οι ανάγκες και οι επιθυμίες του κάθε συντρόφου και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας μπορεί να προκαλούν δυσκολίες στην επικοινωνία.

Δημιουργούνται έτσι αντιπαραθέσεις που αν δεν λυθούν είναι πιθανό να οδηγήσουν σε συναισθήματα απογοήτευσης ή θυμού που διστάζουμε να εκφράσουμε. Μερικές φορές νιώθουμε ότι έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο.

Η θεραπεία ζεύγους είναι πάνω απ’ όλα μια σημαντική εμπειρία τόσο για την κοινή ζωή του ζευγαριού όσο και για τον κάθε σύντροφο ξεχωριστά.

Ανεξαρτήτως των τελικών επιλογών των συντρόφων για το αν θέλουν να συνεχίσουν τη σχέση τους ή όχι , η εμπειρία αυτή αποτελεί ένα ανεκτίμητο ψυχικό εφόδιο για τις επόμενες επιλογές τους.

Όταν μάλιστα υπάρχουν παιδιά και το ζευγάρι οδηγείται στο χωρισμό, αυτή η εμπειρία μπορεί να είναι μοναδικής σημασίας προκειμένου οι δύο γονείς να αποκαταστήσουν μια ανθρώπινη σχέση και να μπορέσουν να διατηρήσουν το περιβάλλον αγάπης που χρειάζονται τα παιδιά είτε οι γονείς τους ζουν ως ζευγάρι είτε όχι.

 

* Συνεδρίες θεραπείας ζεύγους πραγματοποιοεί η Φιλιώ Τσουκαλά

Τα σχόλια έχουν κλείσει.