Ατομική Θεραπεία

Η  ατομική θεραπεία είναι ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας. Ψυχοθεραπευτής και θεραπευόμενος, αντιμετωπίζουμε μαζί τα συμπτώματα (άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, διατροφικές διαταραχές) και αναζητούμε τις αιτίες τους. Ακόμη, διαχειριζόμαστε δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις, όπως πένθος, θυμό, διαζύγιο, εργασιακή και οικονομική αβεβαιότητα, μεγάλες αλλαγές στη ζωή. Μέσα από τη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή ελαφρότεροι αλλά και πλουσιότεροι.Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία κατ’ αρχάς υποστηρικτική, η οποία στη συνέχεια μπορεί να γίνει διερευνητική. Ένας άνθρωπος συνήθως ζητά ψυχοθεραπευτική βοήθεια όταν δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, όταν νιώθει ότι υποφέρει ή όταν παρουσιάζει κάποιο σύμπτωμα. Θα λέγαμε ότι βρίσκεται σε μια περίοδο της ζωής του κατά την οποία νιώθει ότι οι τρόποι με τους οποίους αντιμετώπιζε ως τώρα τις δυσκολίες φαίνονται ανεπαρκείς. Από την άλλη, μπορεί κανείς να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία με μόνο αίτημα την αυτογνωσία.

Στην ψυχοθεραπεία μπορεί κανείς να εκφράσει τα συναισθήματά του σε έναν ασφαλή χώρο, να νιώσει αποδεκτός/ή, να έρθει σε επαφή με παλιότερες εμπειρίες και συναισθήματα που μπορεί να είναι οδυνηρά και ξεχασμένα ή να μοιάζουν ασήμαντα, συχνά όμως διαμορφώνουν την προσωπικότητα και τους όρους της ενήλικης ζωής.

Η διερεύνηση της ως τώρα ιστορίας μέσα στο ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο είναι μια μοναδική εμπειρία, που βοηθάει το άτομο να καταλάβει τον εαυτό του, ώστε να σεβαστεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, να βελτιώσει τις σχέσεις του/της και να προχωρήσει στο εξής στη ζωή με ελαφρύτερο, αλλά πλουσιότερο φορτίο.

Οι συνεδρίες ατομικής θεραπείας γίνονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα για 45 λεπτά.

*συνεδρίες ατομικής θεραπείας ενηλίκων πραγματοποιούν η Φιλιώ Τσουκαλά και η Ήρα Λαμπίρη

Τα σχόλια έχουν κλείσει.