Βιογραφικό Χαράς Σφέτσα

Η Χαρά Σφέτσα είναι πτυχιούχος Ψυχολόγος απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Περιφέρεια Αττικής, και κάτοχος MA in Transnational Communications, από το Goldsmiths College, University of London. Είναι πιστοποιημένη εκ. Παιγνιοθεραπεύτρια (Tr. Playtherapist) και πιστοποιημένη Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού (Certified Practitioner in Therapeutic Play Skills) από τον διεθνή οργανισμό Παιγνιοθεραπείας Play Therapy International. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στο μοντέλο Theraplay (level 1) από τον οργανισμό Theraplay Canada. Έχει εξειδικευτεί στις ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς, όπως και στη βελτίωση της σχέσης γονέα – παιδιού (attachment issues). Πιο συγκεκριμένα, εργάζεται με παιδιά που παρουσιάζουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος αποχωρισμού, δυσκολία προσαρμογής στο σχολικό περιβάλλον, προβλήματα κοινωνικοποίησης, επιθετικότητα, φοβίες ή αλλαγή στη συμπεριφορά ύστερα από ένα διαζύγιο ή απώλεια κοντινού τους προσώπου. Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει πληθώρα μετεκπαιδεύσεων σε θέματα που αφορούν την Παιδοψυχολογία βρέφους, παιδιού και εφήβου, την Ψυχοπαθολογία παιδικής και εφηβικής ηλικίας και τη Συμβουλευτική στο σχολικό πλαίσιο και σε γονείς
 
Αυτό που την εμπνέει και την παρακινεί, είναι το αποτύπωμα της καθημερινής της υποστήριξης σε παιδιά και γονείς. Είναι το κάθε μικρό ή μεγάλο βήμα βελτίωσης στην ψυχική ισορροπία του παιδιού. Είναι η κάθε μικρή ή μεγάλη δυσκολία που το παιδί επιτυγχάνει να αντιμετωπίζει και να ξεπερνά στη σχέση του με τον εαυτό του και τους άλλους. Είναι η κάθε μικρή ή μεγάλη αναγνώριση από το περιβάλλον του παιδιού ότι είναι πιο χαρούμενο, πιο δημιουργικό, πιο ανεξάρτητο, πιο σίγουρο για αυτό που είναι. Γιατί, μέσα από τη συμβολή της σε αυτή τη διαδικασία, πιστεύει ότι συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για το παιδί, για το περιβάλλον του, για τον κόσμο όλο.
 
Η Χαρά Σφέτσα είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και εγγεγραμμένη στον υψηλά διαπιστευμένο κατάλογο Play and Creative Arts Therapists (https://playtherapyregister.org.uk). Ασκεί το επάγγελμα της Ψυχολόγου ιδιωτικά, προσφέροντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες παιγνιοθεραπείας, theraplay sessions γονέα και παιδιού, αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με εξειδικευμένα κέντρα ειδικών θεραπειών και συναισθηματικής ανάπτυξης. Η ίδια, είναι μητέρα δύο παιδιών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.