Ομάδα Παιχνιδιού για παιδιά ηλικίας 2,5 -3,5 χρονών

αρχείο λήψηςΤα χελωνάκια

 

Η ομάδα μας ξεκίνησε το ταξίδι της εδώ και ένα μήνα περίπου…

Οι ταξιδιώτες είναι άνθρωποι που εξερευνούν οτιδήποτε καινούργιο, έτοιμοι για νέες ανακαλύψεις και περιπέτειες. Επίσης είναι άνθρωποι που ίσως για πρώτη φορά θα βρεθούν με άλλους συνοδοιπόρους τις ίδιας ηλικίας μακριά από τους γονείς τους.

Σ΄ αυτή την περιπλάνηση αναζητούμε και άλλους συντρόφους…

Μέσα στην ομάδα  θα παίξουμε ατομικά αλά θα προσπαθήσουμε να  δημιουργήσουμε σιγά σιγά και δεσμούς ομάδας.  Τα ίδια τα παιδιά θα διεκδικήσουν αυτό που θέλουν και θα δείξουν τα όρια τους μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ακούγοντας τις ανάγκες τους θα δημιουργηθεί ένας τόπος παιχνιδιού μέσα στον οποίο τα παιδιά θα νιώσουν ασφαλή και ελεύθερα. Με παιχνίδια ανάπτυξης και αισθητηριακά ερεθίσματα θα διευρύνουν την δημιουργικότητα τους, θα πειραματιστούν  και θα κοινωνικοποιηθούν, ανακαλύπτοντας την συνεργασία.

 

Λίγα λόγια για τη σκέψη των μαμάδων που αναζήτησαν τη δημιουργία αυτού τουαρχείο λήψης (1) Playgroup:

Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε αυτή την ομάδα για λίγο διαφορετικούς λόγους η καθεμία,  που όμως συνοψίζονται περίπου έτσι:

  • Πρόκειται για μια ομάδα παιχνιδιού και όχι φύλαξης
  • Θέλαμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας την δυνατότητα να δημιουργήσουν την πρώτη τους “παρέα φίλων”
  • Να διασφαλίσουμε κάποιες ώρες παιχνιδιού μες στην εβδομάδα όταν ο καιρός δεν επιτρέπει το έξω
  • Ο σκοπός ήταν με κάποιον τρόπο να αποτελεί το playgroup μια πρώτη ευκαιρία να εμπιστευτούν και άλλους ενήλικες εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος

Για όλους τους παραπάνω λόγους ψάξαμε πολύ μία παιδαγωγό που να μας ταιριάζει. Μιλήσαμε  με αρκετές και καταλήξαμε στην Εύη, για την φανταστική πρώτη επαφή που είχε κατευθείαν με τα παιδιά μας, το καθαρό της βλέμμα, το φωτεινό αβίαστο χαμόγελο κ την αμεσότητά της.

Το playgroup λαμβάνει χώρα στο Εν Δυνάμει, επιθυμούμε όμως, όταν ο καιρός το επιτρέπει, να πραγματοποιείται και σε εξωτερικούς χώρους (Εθνικός Κήπος, μουσεία, πάρκα κλπ)

 

Λίγα λόγια για την «δασκάλα» Εύη:

Ασχολούμαι με την εμψύχωση ομάδων παιχνιδιού τα τελευταία 8 χρόνια. Έχω παρακολουθήσει 3ετή κύκλο σπουδών με θέμα την κατασκευή και εμψύχωση θεατρικής μαριονέτας στο εργαστήριο «AYUSAYA» καθώς και σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, θεατρικού clown, θεραπευτικού παιχνιδιού και εικαστικών. Είμαι συν-δημιουργός της ομάδας «Από το μηδέν στο άπειρο», η οποία διαπραγματεύεται το παιχνίδι στις διάφορες μορφές του. Έχω συνεργαστεί με την ΜΚΟ «ΕΛΙΞ» στα προγράμματα «Διακοπές στο σχολείο» και «Μαθήματα Αλληλεγγύης» με ευπαθείς ομάδες (μετανάστες, πρόσφυγες και άτομα με αναπηρίες) και με την «Κόκκινη Κλωστή» ως εμψυχώτρια. Πρόσφατα ξεκίνησα και τις σπουδές μου ως βοηθός εργοθεραπείας στο δημόσιο ΙΕΚ Χαλανδρίου.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζω τα παιδιά προσπαθώ να μοιάζει με τον τρόπο που θα ήθελα να με αντιμετώπιζαν όταν ήμουν παιδί.

 

 

Ηλικίες: 2,5 – 3,5 χρονών.

Ημέρες και ώρες: Τετάρτη 9-11 και Παρασκευή 10-12

Τόπος: Εν Δυνάμει, Ζαχαρίτσα 33 Κουκάκι, μετρό Φιξ

Κόστος: 50 ευρώ το μήνα ανά παιδί

 

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την Εύη στα τηλέφωνα 6940.727.609 ή με την Ήρα στο 210.92.10.830

 

Κατηγορίες : Χωρίς κατηγορία
Ετικέτες : Καμία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

*