Άννα Πολυχρονοπούλου

Η Άννα Πολυχρονοπούλου είναι κλινική ψυχολόγος και έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου από το ελληνικό κράτος. Σπούδασε και αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της με την εισαγωγή και την αποφοίτηση της από το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα που αφορά την «Κοινωνική Ψυχιατρική», το οποίο διεξάγεται από τον Τομέα Ψυχιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ειδικεύτηκε στην διάγνωση και στην θεραπεία της ψυχοπαθολογίας και των ψυχολογικών συμπτωμάτων που εμφανίζουν ενήλικες, έφηβοι και παιδιά. Επιπροσθέτως, έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση και ανάλυση των ψυχομετρικών προβολικών τεστ προσωπικότητας RORSCHACH και Τ.Α.Τ (Thematic Apperception Test).

Με σκοπό να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, παρακολούθησε Διετές Ψυχαναλυτικό σεμινάριο το οποίο αφορούσε στην ψυχαναλυτική θεωρία και στις βασικές αρχές της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας σε ενήλικες, με επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος τον Καθηγητή Π. Σακελλαροπουλο.

Έχει πραγματοποιήσει επίσης τετραετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο του ψυχοδράματος, η οποία αφορά στην εισαγωγή στις βασικές θεωρίες του ψυχοδράματος και εκπαίδευση στην κατανόηση και την εφαρμογή της ψυχοθεραπευτικής αυτής μεθόδου.

Κλινική και εργασιακή εμπειρία:

Έχει συνεργαστεί με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαίτειο» σε τμήμα που αφορούσε οξέα περιστατικά και στον ξενώνα «προεπαγγελματικής εκπαίδευσης» που διαθέτει το Νοσοκομείο. Κατά την παραμονή της εκεί, διεξήγαγε   ατομικές συνεντεύξεις και ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες τόσο με ασθενείς όσο και με συγγενείς και πραγματοποίησε ομάδες υποστήριξης ασθενών και συγγενών. Τέλος επιμελήθηκε την χορήγηση και την ερμηνεία ψυχολογικών τεστ προσωπικότητας (MMPI, TAT). Συνεργάστηκε επίσης με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας», η οποία αφορά στην παροχή στέγασης καθώς και στην ανάπτυξη της κοινωνικοποίησης ατόμων με ψυχιατρικές διαταραχές, στην οποία είχε παρόμοια καθήκοντα.

Έχει επίσης προσφέρει τις υπηρεσίες της, στην τηλεφωνική γραμμή άμεσης κοινωνικής βοήθειας «197» του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης( ΕΚΚΑ), όπου παρείχε συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους καλούντες ενήλικες εφήβους και παιδιά για θέματα που αφορούσαν την άμεση διαχείριση και αντιμετώπιση των προσωπικών τους προβλημάτων και των ψυχολογικών τους συμπτωμάτων. Από την συγκεκριμένη υπηρεσία της δόθηκε «Εύφημος Μνεία» για την προσφορά της.

Έ \χει παρακολουθήσει και αναλάβει περιστατικά στο Κέντρο Ημέρας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΑΝΑΣΑ» που αφορά άτομα που πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Αυτή την στιγμή εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και πραγματοποιεί συνεδρίες που αφορούν κυρίως ενήλικες και εφήβους που παρουσιάζουν ποικίλα αιτήματα για θεραπεία όπως: γενικευμένο άγχος, διαταραχή πανικού, κατάθλιψη, αϋπνίες, φοβίες, προβλήματα ή δυσλειτουργία στις σχέσεις τους ή στην επικοινωνία με τους άλλους, διατροφικές διαταραχές, κρίσεις ταυτότητας κ.α. Επίσης, αναλαμβάνει και επιμελείται την χορήγηση τεστ με σκοπό την ανάλυση των διάφορων χαρακτηριστικών της προσωπικότητας.

Επιπλέον, αναλαμβάνει την δημιουργική απασχόληση παιδιών ιδιωτικά στον προσωπικό τους χώρο, με σκοπό την ανάπτυξη και την καλλιέργεια των ιδιαίτερων δεξιοτήτων των παιδιών.

Τέλος, είναι συνεργάτης του Ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου «Δεξιότητες». Αναλαμβάνει την ψυχολογική αξιολόγηση και θεραπεία των παιδιών που έρχονται στο κέντρο, καθώς και την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε διάφορους τομείς . Επιπροσθέτως, αναλαμβάνει την ενημέρωση και την συμβουλευτική γονέων για την διαχείριση προβλημάτων που αφορούν τα παιδιά ή την λειτουργία της οικογένειας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.